Inbraakpreventie

Uw veiligheid staat voorop!

Wat kan ik bouwkundig beveiligen?
Alle deuren en ramen op de begane grond, de garage, de schuur en alle deuren en ramen op alle verdiepingen.
Een uitgebreid assortiment aan producten en diensten op het gebied van inbraakpreventie. Aan de hand van een inspectie krijgt u een beveiligingsadvies voor uw woning of bedrijf. In overleg met u word een vrijblijvende offerte opgesteld.
Tevens op het gebied van inbraakpreventie gespecialiseerd in het controleren en vervangen van sloten. Door het vakkundig monteren van hang en sluitwerk wordt de kans op inbraak aanzienlijk verminderd. Het hang en sluitwerk dat word geleverd is van topkwaliteit en voldoet aan alle duurzaamheids en veiligheidseisen.

Waarmee kunt u beveiligen?
Vaak is een normaal slot niet voldoende om inbrekers te stoppenn, echter het merendaael van gewone sloten hebben vaak een loper. Lopers zijn sleutels die op alle sloten van een bepaald type passen. Om deze reden is het raadzaam om ramen en deuren extra te beveiligen. Het is aan te bevelen om voor de aanschaf van kwaliteitskeurmerk A te gaan.

Deuren
Zorg voor deugdelijk en gecertificeerd hang- en sluitwerk dat door een vakkundig persoon is gemonteerd. Bent u afwezig of gaat u slapen, draai dan altijd de deur op het nachtslot. Dit geldt voor zowel de voor- als achterdeur. Veiligheidssloten passen eenvoudig in normale slotopening, een aanpassing op de profielcilinder is het alles wat nodig is. Belangrijk is hier dat u bij het slot schilden aanschaft die van binnenuit gemonteerd kunnen worden. Bij dit soort sloten is een sluitkom belangrijk ipv een zogenaamde sluitplaat. Er dient echter wel wel een uitsparing gemaakt te worden in het kozijn.

Ramen en deuren
Een van de zwakke punten in de beveiliging van uw huis is het glazen raam. Inbrekers kunnen gemakkelijk een gat in het raam maken om daarna het slot openen. Dit kan makkelijk voorkomen worden door 1 of 2 afsluitbare grepen te monteren bij ramen en schuifdeuren. Speciaal voor ramen is er een mogelijkheid voor afsluitbare uitzetters. Voor openslaande ramen en deuren bestaat een sluitbare espagnoletsluiting.

Secustrip plaatsen
Als een inbreker een deur of raam wilt openbreken met een koevoet, dan maakt het niet uit of deze wel of niet op slot zijn. Plaats daarom een Secustrip in elke kier langs het kozijn. Om de ruimte tussen deur en deurpost te sluiten zodoende minder makkelijk kan worden ingebroken, kan er een anti-inbraakstrip worden aangebracht. Vaak is deze strip van aluminium en wordt zowel aan de deur als de deurpost beveiligd.

Scharnierbeveiliging
Naar buiten draaiende ramen en deuren zijn voorzien van scharnieren die van buiten af toegaqnkelijk zijn. Door deze pennen te verwijderen kan een afgesloten deur of raam geopend worden. Door hier dievenklauwen te plaatsen, of een pin ter vervanging van de scharnieren te plaatsen of door veiligheidsscharnieren te plaatsen word inbraak voorkomen.

De kierstandhouder
Wanneer er aangebeld word en u doet de deur open dan kan er in het ergste geval eenvoudig binnengedrongen worden. Om deze situatie te voorkomen kan er een deurspion gemonteerd worden. Zodat u kunt zien wie er voor de deur staat voordat u open doet. Een andere oplossing is het monteren van een kierstandhouder. Een kierstandhouder is vele malen sterker dan een ouderwetse deurketting en dus daarom veel veiliger.

Maak een afspraak met Rob de Groot
Wilt u weten of uw woning voldoende inbraakwerend is? En een professioneel en vakkundig advies hebben op welke wijze u de verbeteringen kunt bereiken. Maak dan een afspraak met mij.

Maak een afspraak